Oddstips til FA Cupen

Verdens eldste fotballturnering, FA-cupen, har kommet til tredje runde denne helgen. Nå kommer storlagene inn, og etter et tøft program i julen kan dette være tiden for å hvile de faste spillerne og slippe til reservene og noen lovende unggutter. En vanskelig sport å spå hvor sterkt mange lag vil stille, og en eller to overraskelser skal vi ikke se bort fra at det blir. Mange store favoritter og usikkerhet rundt laguttak gjør at jeg i disse tipsene har fokusert på mållinjer.

Skrevet av Mats Indset

West Ham v Birmingham – Lørdag 13:30

West Ham hadde en strålende start på desember med 4 strake seire. En skadeplaget tropp kjente nok at juleprogrammet ble tøft og tapte først borte mot Burnley før de på onsdag spilte 2-2 hjemme mot Brighton der de slapp inn to mål rett etter hverandre. På skadelisten finner vi spillere som Chicharito, Lanzini, Reid, Wilshere, Yarmolenko, Sánchez og Fredericks. Balbuena er usikker til denne. Samir Nasri har signert for West Ham ut sesongen etter å ha vært utestengt i 18 måneder. Satt på benken mot Brighton og kan fort starte denne kampen.

500 prosent

Birmingham gjør det brukbart i Championship. Ligger på 8. plass fire poeng bak play-off. Har kun ett tap på sine siste 8 kamper (4-3-1). Taper generelt lite kamper denne sesongen (5/26), men spiller derimot mye uavgjort (12/26). Av spillere med betydning er venstreback Kristian Pedersen ute med skade til denne. Che Adams og Lukas Jutkiewicz har scoret til sammen 22 mål denne sesongen.

Særlig på hjemmebane har ikke West Ham vært stabile den siste tiden. I 6 av de 7 siste hjemmekampene har de sluppet inn 2 eller flere mål. Har denne sesongen holdt nullen i kun to kamper hjemme (Chelsea & Macclesfield). Birmingham viser god scoringsform på bortebane. Har scoret i 9 strake bortekamper, og i 5 av disse har de scoret 2 eller flere mål. Tror Birmingham skal ha veldig gode muligheter for å score på West Ham, men sjekk gjerne lagoppstillinger. Spiller Jutkiewicz og Adams kan man gjerne legge en unit eller to til på dette spillet.

Spilltips: Begge lag skårer – 1.80 (Norgesspill) 6/10 units


 

Lagmål-dobbel – Lørdag 13:30

Manchester United sparer nok de fleste av de som har spilt de siste kampene. Det betyr at spillere som Lukaku, Sanchez og Fellaini antageligvis starter denne i tillegg til at man kanskje slipper til noen lovende unggutter. Den offensive holdningen Ole Gunnar Solskjær har stilt United inn på skal være nok til å enkelt ta seg av et Reading i elendig form.

Arsenal gjester et Blackpool som ligger midt på tabellen i League One og som ikke er i noen fabelaktig form. Møttes i Ligacupen tidligere i sesongen og da vant Arsenal 2-1 på Emirates. Arsenal burde skåre minst to mål i denne kampen.

Spilltips: Man Utd over 2.5 mål + Arsenal over 1.5 mål – 2.04 (Norgesspill) 6/10 units


 

Norwich v Portsmouth – Lørdag 18:30

To topplag fra hver sin divisjon møtes til kveldskamp på Carrow Road. Norwich ligger på 2. plass i Championship med to poeng opp til ledende Leeds og to poeng ned til Sheffield United på 3. plass. Har kun ett tap på sine 10 siste kamper, men de 5 siste kampene har gitt en seier, 3 uavgjort og ett tap. I forrige kamp, som endte 1-1 mot et formsvakt Brentford, manglet kantspiller Buendia, som kan være tilbake til denne, og Jamal Lewis. Portsmouth leder League One og har 7 poeng ned til Sunderland på 3. plass. Har bare tapt 4 kamper i alle turneringer denne sesongen. Kantspiller Lowe er lagets toppscorer i serien med 10 mål så langt.

Det har vært mye underholdning med Norwich den siste tiden (les: mye og sene mål). På de 5 siste hjemmekampene har det blitt scoret hele 29 mål! Portsmouth har kun tapt 1/16 bortekamper denne sesongen og scoret i 14 av dem. Jeg tror det ligger til rette for nok en målfest for Norwich i denne kampen.

Spilltips: Over 2.5 mål – 1.78 (Marathonbet) 7/10 units


 

QPR v Leeds – søndag 15:00

QPR ser ut til å ha kommet seg litt på rett spor igjen denne sesongen. Ligger på 9. plass i Championship, men rundt det er tett og man er avhengig av god form for å henge med. Det har de vist den siste tiden og har tapt kun 2 av de 10 siste kampene sine. Siste 10 på hjemmebane har gitt 6-2-2.

Leeds har sjarmert mange, og det er snakket mye om Bielsas mannskap denne sesongen. Det som er verdt å merke seg er at Leeds har rullert lite på laget i juleprogrammet og for et lag med en krevende spillestil kan dette tære på kreftene. Resultatet av dette så vi mot Nottingham Forrest i forrige kamp der de ikke fikk til å kontrollere kampen slik de ville og da blir det fort mye mål.

Forventer noen mål i denne kampen selv om QPR ikke er noe klassisk over-lag. QPR er i god form og kan fort profitere på et slitent Leedslag som har scoret i alle bortekampene sine denne sesongen.

Spilltips: Begge lag skårer – 1.74 (Bethard) 7/10 units

Forfatter: fansnettverk

Nettverk av nettsider - fotballfans.net, tippefans.net, fantasyfans.net, tippenett.com, velkomstbonuser.net