Oddstips til Premier League (runde 23)

Av Mats Indset

Southampton v Everton – lørdag 16:00

Ting ser litt bedre ut for Southampton nå som Ralph Hasenhüttl har tatt over styringen. 12 seriekamper på rad uten seier var fasiten da Mark Hughes fikk fyken. Etter det har Southampton 3-1-3 i serien. Ikke voldsomt imponerende, men en forbedring og man kan nå håpe på å komfortabelt unngå nedrykk. Hvilte en del spillere da de røk ut Derby i FA-cupen i midtuka. I tillegg er Højbjerg, Austin og Valery tilbake fra suspensjon. Lemina, Bertrand og Ings er usikre til denne kampen.

leovegas.png

Ganske så dårlig form på Everton siden desember, men fikk seg en opptur hjemme mot Bournemouth forrige helg. På bortebane har Everton slitt denne sesongen og står bare med to seire på 10 forsøk. Ingen skadeproblemer å melde for Marco Silvas menn og det store spørsmålet er vel om Richarlison eller Calvert-Lewin starter som spiss.

I denne kampen mener jeg det er ganske så sannsynlig at begge lag finner veien til nettmaskene. I de fire siste kampene innbyrdes har nettopp dette skjedd. I Southamptons 6 siste hjemmekamper har begge lagene skåret. Everton har slitt på bortebane, men har skåret i 6/10 denne sesongen. Tre av kampene de ikke skåret var borte mot Liverpool, Chelsea og Arsenal. Mot Southampton skal de klare å skåre.

Spilltips: Begge lag skårer – 1.62 (LeoVegas) 7/10 units.


 

Bournemouth v West Ham – lørdag 16:00

Ikke noe særlig god form på Bournemouth den siste tiden. To seire på 14 kamper forteller det meste om formsvikten til et lag som imponerte i starten av sesongen. Har gjort det ok på hjemmebane så langt med 5-3-3. Cook, Francis og nysingeringen Solanke er ute til denne. Toppscorer Wilson er usikker.

West Ham har bare to tap på sine siste 10 kamper, og ligger nå på 9. plass fire poeng foran dagens motstander. Tok en fin skalp med 1-0 hjemme mot Arsenal forrige helg. Skadeproblemene snakket vi også om sist vi var involvert i en West Ham-kamp. Har 7 mann på skadelisten som fint kunne bidratt i en kamp som denne. Arnautovic ryktes bort til Kina og det er noe usikkert om han har hodet på rett plass til å spille her. Chicharito eller Carroll spiller nok spiss i denne kampen.

Når Bouremouth og West Ham møtes forventer jeg mål, og vi må ta et spill på det. Linja på over 2.5 er noe lav, og jeg velger heller å gå for over 2.5 og at begge lagene skårer da jeg ser det som mer sannsynlig enn at ett av disse lagene vinner 3-0. Det har blitt over 2.5 mål og begge lagene har skåret i 5 av de 7 siste innbyrdes mellom disse lagene. Bournemouth snitter 1.73 mål for på hjemmebane og 1.55 mål mot. West Ham snitter 1.3 mål på bortebane og 1.4 mål mot. Dette ligger an til å bli målrikt.

Spilltips: Over 2.5 og begge lag skårer – 1.83 (bet365) 6/10 units.


 

Huddersfield v Manchester City – søndag 14:30

Etter 0-0 mot Cardiff forrige helg bestemte David Wagner seg for å trekke seg som hovedtrener for Huddersfield. Før den kampen hadde de tapt 9 kamper på rad. Mark Hudson leder laget når Pep Guardiolas menn gjester John Smith´s Stadium på søndag. Aaron Mooy, som har vært en av de beste for Huddersfield denne sesongen, er fortsatt ute med skade.

Etter å ha seiret i toppoppgjøret mot Liverpool har Manchester City igjen fått blod på tann. Høvlet over Rotherham i FA-cupen (7-0) og Burton i ligacupen (9-0) før de komfortabelt beseiret Wolverhampton 3-0 på mandag. Kevin De Bruyne har fått litt matchtrening igjen og kan fort starte denne kampen. Kompany er usikker. Gabriel Jesus har scoret 7 mål de tre siste kampene og er en vanskelig mann å sette på benken. Guardiola var mystisk i svaret på pressekonferansen om hvem som starter på topp. Kanskje ser vi både Jesus og Agüero sammen på topp fra start?

Denne skal City vinne. Og de skal vinne den ganske komfortabelt. Noe annet trenger man egentlig ikke si. City har ledet til pause i de 5 siste kampene de har spilt, og det har de også gjort ofte denne sesongen. Låser de opp Huddersfield tidlig er jeg overbevist om at vi kan få se både 2 og 3 mål før pause.

Spilltips: Manchester City -1 (Første omgang) – 2.02 (LeoVegas) 5/10 units.


 

 

Forfatter: FF

Nettverk av nettsider - fotballfans.net, tippefans.net, fantasyfans.net